Είναι επίσημο: Ακυρώνεται η Eurovision 2020!

Η Eurovision 2020 που θα διοργανωνόταν στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην πόλη του Ρότερνταμ ακυρώνεται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της 18ης Μαρτίου η EBU.

Μετά λύπης, η ακύρωση που ακουγόταν ως πιθανό σενάριο το τελευταίο διάστημα γίνεται πραγματικότητα μιας και η πανδημία του covid-19 δεν έχει επηρεάσει μονάχα την Ευρώπη, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Η υγεία των καλλιτεχνών, του προσωπικού, των fans και των επισκεπτών είναι πρωταρχικός στόχος για την EBU και έτσι η ακύρωση ήταν μονόδρομος.

Δείτε τον Jon Ola Sand, executive supervisor του διαγωνισμού, να ανακοινώνει στο παρακάτω video την απόφαση:

“Είμαστε πολύ περήφανοι για τη Eurovision, που για 64 χρόνια έχει ενώσει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι γι’ αυτή την κατάσταση. Η EBU μαζί με τα NPO, NOS, AVROTROS και την πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για να δουν εάν είναι πιθανό να διοργανωθεί η Eurovision 2021 εκεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα που ενεπλάκη στη διαδικασία της διοργάνωσης μιας εξαιρετικής Eurovision για φέτος. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι εφικτό εξαιτίας λόγων που υπερβαίνουν τον έλεγχό μας. Είμαστε στενοχωρημένοι με αυτή την κατάσταση, αλλά μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Eurovision 2021 θα επιστρέψει δυνατότερη από ποτέ”.

Από το Blogger.