Κορωνοϊός | Χρήσιμες συμβουλές για το διάστημα που μένουμε σπίτι!

Το να μένουμε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λογικό να φαντάζει ανησυχητικό και κάπως κουραστικό. Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν, υπάρχει και ο συναισθηματικός παράγοντας που παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα.

Ας δούμε μερικές συμβουλές που μπορούν να φανούν χρήσιμες και να μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα:

-Βάζουμε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητα. Μπορεί να μη δουλεύουμε, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει καθορισμένη ώρα που ξυπνάμε και που κοιμόμαστε.

-Αν χρειάζεται να εργαστούμε από το σπίτι, όπως οι περισσότεροι, δημιουργούμε συνθήκες περιβάλλοντος εργασίας (π.χ. ένα φωτεινό και ήσυχο δωμάτιο με αγαπημένα μας αντικείμενα).

-Βάζουμε μέτρο στον χρόνο που περνάμε στην τηλεόραση και στα social media. Από τη μία είναι καλή ευκαιρία να δούμε ταινίες και σειρές που θέλουμε. Από την άλλη μπορούμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα στις επιλογές και στον χρόνο που θα διαθέσουμε σε αυτά.

-Κάνουμε τις δουλειές που αναβάλουμε εδώ και καιρό. Τακτοποιούμε την ντουλάπα μας ή ξεκαθαρίζουμε εκείνο το ξεχασμένο συρτάρι (σίγουρα όλοι έχουμε ένα τέτοιο)!

-Προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά και να κάνουμε γυμναστική. Ευτυχώς, υπάρχουν προγράμματα που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ώστε να γυμναστεί από το σπίτι.

-Αξιοποιούμε τον χρόνο που έχουμε μαθαίνοντας κάτι καινούριο (π.χ. μία ξένη γλώσσα).

-Προσαρμόζουμε την κοινωνική μας ζωή αξιοποιώντας την τεχνολογία. Πίνουμε καφέ με τους φίλους μας μέσω βιντεοκλήσης ή ομαδικής συνομιλίας.

-Για όσους συμβιώνουν με οικογένεια ή συγκατοίκους είναι μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά. Κανονίζουμε ομαδικές δραστηριότητες στο σπίτι, παίζουμε επιτραπέζια και συζητάμε.

-Φροντίζουμε τα παιδιά και τους ηλικιωμένους απασχολώντας τους ευχάριστα και εποικοδομητικά και τους στηρίζουμε συναισθηματικά σε τυχόν δυσκολίες που θα παρουσιάσουν.


Από το Blogger.