Ιουλία Καλλιμάνη: To next big thing στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι

 


«Η γυναίκα που αγαπάει ξέρει και να συγχωρεί και να αλλάξει τη ζωή σου είναι η μόνη που μπορεί», τραγουδάει η Ιουλία Καλλιμάνη στο ντουέτο «Γυναίκα είναι» με τον Σταμάτη Γονίδη.

Ένα ντουέτο-ύμνος στην γυναίκα, που μέσα σε ένα μήνα ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια views στο youtube.

Η ιδιαίτερη χροιά, σε συνδυασμό με τη μοναδική ομορφιά και φινέτσα που διαθέτει, είναι τα δυνατά όπλα στην μουσική της φαρέτρα, ενώ το μέλλον της Ιουλίας στον χώρο της δισκογραφίας είναι φωτεινό και σπινθηροβόλο, όπως και το διαπεραστικό της βλέμμα. 

Η συναρπαστική μουσική της διαδρομή ξεκίνησε πριν από 12 περίπου χρόνια, ενώ στο ενεργητικό της μετρά ήδη συνεργασίες με δυνατά ονόματα στον χώρο της δισκογραφίας. Το 2010 κυκλοφορεί το πρώτο της single με τίτλο «Μην κοιμηθείς», ενώ ένα χρόνο αργότερα θα κάνει την πρώτη της μεγάλη συνεργασία στο πλευρό του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Το ντουέτο «Αξίζω» που θα ερμηνεύσουν μαζί, για τις ανάγκες της ταινίας του Νίκου Περράκη «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά», τη βάζει ουσιαστικά στον διάδρομο απογείωσης για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.  

Το 2012 και ενώ συνεργάζεται επί σκηνής με την Πάολα στο νυχτερινό κέντρο «Πύλη Αξιού», δέχεται την πρόταση του Βο να ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι «20 χρονών». Μολονότι στην αρχή είναι κάπως επιφυλακτική, η συγκεκριμένη συνεργασία θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των μουσικών charts εκείνης της εποχής.

Την ίδια επιτυχία και αποδοχή θα γνωρίσει και η συμμετοχή της στο μουσικό talent show «The Voice» το 2017, μιας και η Ιουλία καθηλώνει τους τέσσερις coaches και το τηλεοπτικό κοινό με τις ερμηνείες της. Ερμηνείες που θα μετρήσουν εκατομμύρια θεάσεις στο διαδίκτυο.  

Το 2017 θα συναντηθεί πρώτη φορά επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη, ενώ ένα χρόνο αργότερα, ο μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης της Sonar Music, Ανδρέας Γιατράκος, της κάνει πρόταση συνεργασίας με την εταιρεία. Ο Γιατράκος πιστεύει στη φωνή, το ταλέντο και την ιδιαίτερη χροιά της Ιουλίας.


Το ένστικτό του φαίνεται πως δεν πέφτει έξω και τον δικαιώνει σε κάθε νέο τραγούδι που βγάζουν. Από το 2018, η Ιουλία μετρά πέντε προσωπικά single στην Sonar Music, ενώ το ντουέτο «Γυναίκα είναι» που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα μήνα, ήταν για μεγάλο διάστημα νούμερο 2 στις γενικές τάσεις στο youtube και νούμερο 1 τόσο ανάμεσα στα λαϊκά τραγούδια όσο και στην αγάπη και την αποδοχή του κόσμου. 

Για ακόμα μια φορά το ένστικτο, η επιλογή και η επιμονή του Ανδρέα Γιατράκου δεν τον πρόδωσαν. Εξάλλου, η ιδέα της συνεργασίας της Ιουλίας με τον Σταμάτη Γονίδη, ήταν αποκλειστικά δική του.

Μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά, αλλά συνάμα και μια επιλογή που τον δικαίωσε καλλιτεχνικά. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, η Ιουλία Καλλιμάνη κερδίζει επάξια το τίτλο «Next Big Thing» στο λαϊκό τραγούδι. Άλλωστε, είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα τη δεις και θα την ακούσεις. Και έπεται συνέχεια…


Από το Blogger.