Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής στο «Μουσικό Κουτί»

 


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο «Μουσικό Κουτί» δύο αγαπημένες φωνές.

Εγγύηση για μια βραδιά γεμάτη ποιοτική μουσική, γεμάτη τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, αποτελεί η εμφάνιση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιώργου Περρή στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 22:00, προσκεκλημένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Οι δύο καλεσμένοι, αλλά και οι οικοδεσπότες της εκπομπής μάς μεταφέρουν σε ένα δίωρο ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από τη Σκόπελο έως την Πλάκα και από τη Γαλλία έως την Ισπανία με τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου, του Σταμάτη Σπανουδάκη, του Michel Legrand, του Νίκου Ζούδιαρη, του Θέμη Καραμουρατίδη, αλλά και του Nick Cave.

Ξεχωριστές και οι διηγήσεις από τη ζωή των καλλιτεχνών.

«Όταν ανακάλυψα τα ρεμπέτικα ήταν σαν να ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσμο, σαν να ανακάλυπτα μία άλλη ιστορία της Ελλάδας», εξομολογείται η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο «Μουσικό Κουτί» και συνεχίζει κάνοντας μια αναδρομή στα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

«Με την Οπισθοδρομική Κομπανία τριγυρνάγαμε και συλλέγαμε κομμάτια. Βρεθήκαμε κατά λάθος το καλοκαίρι του ’79 στη Σκόπελο Παίζαμε σε μια ταβέρνα με τα παιδιά και ήρθε ο Σαββόπουλος να δει το κορίτσι της παρέας, να με δει. Στη συνέχεια μας έκανε πρόταση να παίξουμε στο πρόγραμμα που ετοίμαζε στην Πλάκα. Αυτό που πετύχαμε με την Οπισθοδρομική είναι ότι δεν παίζαμε τα τραγούδια για να αναβιώσουμε ένα κλίμα, αλλά τα φέρναμε στο σήμερα και στον πολιτισμό που κουβαλούσε ο καθένας από εμάς», λέει.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θυμάται την πρώτη του συνάντηση με την Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Εκεί σε είδα και εγώ, στο πρόγραμμα “Γιγανταιώρημα” στον “Σκορπιό”. Θυμάμαι ένα κορίτσι που έμοιαζε περισσότερο σαν να έχει βγει από ροκ συγκρότημα παρά σαν λαϊκή τραγουδίστρια. Και έκανες αυτά τα παλιά τραγούδια να ακούγονται φρέσκα και δροσερά σαν να γράφτηκαν σήμερα».

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη για ακόμα μια φορά μαγεύει με τη μοναδική φωνή της και ερμηνεύει στο «Μουσικό Κουτί» τη μεγάλη επιτυχία «Για Των Ματιών Σου Το Χρώμα» σε μια λάτιν εκδοχή και ξεσηκώνει.Από το Blogger.