Οι πίνακες της Πηγής Δαούλα στους χώρους πολυτελούς ξενοδοχείου

 

Έχει ξεχωρίσει για τα έντονα χρώματα και την απόλυτη ελευθερία έκφρασης που χαρακτηρίζουν τους πίνακές της.  Η Πηγή Δαούλα είναι εικαστικός με πλούσιο έργο και λάτρης της Μοντέρνας Τέχνης και του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Οι πίνακές της στην πρόσφατη διεθνή έκθεση "New beginning with Art" τράβηξαν το ενδιαφέρον των υπευθύνων ενός από τα luxury ξενοδοχεία της Αθήνας, του Best Western Plus Embassy Hotel.

Η συμφωνία δεν άργησε να έρθει και έτσι οι λάτρεις της μοντέρνας Τέχνης θα μπορούν να απολαύσουν έργα της Πηγής Δαούλα στους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου στο κέντρο της πρωτεύουσας (Τιμολέοντος Βάσσου 22).

Έχοντας αφήσει πίσω τις σπουδές σε μάρκετινγκ και διαφήμιση, η Πηγή Δαούλα είναι μία από τις κυριότερες εκπροσώπους των τεχνικών pouring και dripping στην Ελλάδα. Μακριά από νόρμες και συμβατικές τεχνικές, βρήκε την απόλυτη έκφραση σε αυτές τις τεχνικές που δίνουν στα έργα της κίνηση και ενέργεια . Δεν είναι τυχαίο ότι το σημείο εκκίνησης για την καλλιτεχνική της αναζήτηση ήταν όταν βρέθηκε στο MOMA στη Νέα Υόρκη μπροστά στον πίνακα του Jackson Pollock “One:number 31, 1950”.

Έκτοτε η Πηγή Δαούλα έχει αφοσιωθεί στο action painting. «Το έργο υπάρχει ήδη, λέει η ίδια χαρακτηριστικά. Ο καλλιτέχνης καλείται να το αποτυπώσει στον καμβά. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό έχει μια προσωποκεντρική προσέγγιση. Αυτό που έχει σημασία είναι να απελευθερωθεί το έργο…»

Ακολουθήστε την Πηγή Δαούλα στo https://www.instagram.com/pigi_daoula/?hl=el και αφεθείτε στη μαγεία των χρωμάτων!

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-2

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-3

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-4

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-5

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-6

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL-7

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL

BEST-WESTERN-PLUS-EMBASSY-HOTEL

Από το Blogger.