Κορωνοϊός | Έτσι θα λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης από τις 13 Σεπτεμβρίου!

 


Από τις 13 Σεπτεμβρίου στους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά θα ξεκινήσουν να μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι η διεξαγωγή αρκετών rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, καθώς μόνο οι εμβολιασμένοι, αλλά και όσοι έχουν συμπτώματα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση για να κάνουν τα τεστ αυτά δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας.

«Τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα», επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε ακόμη, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους Έλληνες για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, που αγγίζει το 80%, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε πλέον την πανδημία ως «πανδημία των ανεμβολίαστων» και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πάνω από το 90% όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

«Δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία για ασθενείς COVID-19», είπε με έμφαση και πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς το αντίθετο, όπως είπε, θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά και ανήθικο για όλους όσους νοσούν από άλλα νοσήματα και χρειάζονται νοσηλεία σε αυτά.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και αφορούν τους ανεμβολίαστους είναι τα εξής:

-Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022 σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

-Θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή COVID free app.

-Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, θα επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

-Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

-Τέλος, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση, αλλά και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Από το Blogger.