Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής σε ηλικία 68 ετών

 


Την τελευταία του πνοή μετά από μάχη με τον καρκίνο άφησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Χρήστος Κυριαζής.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Χρήστος Κυριαζής, o οποίος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη.

Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική.

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής.


Λίγο καιρό αργότερα, βρέθηκε με την κιθάρα στο χέρι, στην Ιταλία. Εκεί πέρα από τις ανησυχίες του, απέκτησε και γνώσεις γύρω από την τέχνη, το έπιπλο, το ντεκόρ και την αισθητική.

Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δυόμιση χρόνια και ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσει τη μουσική.

Έτσι, το 1986 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «Όταν Καθόμαστε Σπίτι».

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τον δίσκο «Μου Θυμίζεις Τη Μάνα Μου» το 1992, ο οποίος έγινε πλατινένιος, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 125.000 αντίτυπα.

Ακολούθησαν και τα άλμπουμ «Επιτυχίες» (1994), «Η Αγάπη Είναι Μία» (1994), «Χαμένος Νικητής» (1995), «Άλλο Τι Θέλω, Άλλο Τι Μπορώ» (1997).

Τα γνωστότερα τραγούδια του Χρήστου Κυριαζή ήταν τα «Έχω Κλάψει», «Μου Θυμίζεις Τη Μάνα Μου», «Επιμένω», «Στο Ημεροβίγλι», «Τα Τσιγάρα, Τα Ποτά και Τα Ξενύχτια», «Έλα Μωράκι Μου», «Στο Μυαλό Μου Είσαι», «Δεν Προσκύνησα Ποτέ Κανένα» και πολλά ακόμη.



Από το Blogger.