Γλυκερία και Γιάννης Κότσιρας τραγουδούν για «Ένα Αθώο Ψέμα»

 


Ακούστε το ντουέτο των δύο αγαπημένων ερμηνευτών.

Η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας ενώνουν τις φωνές τους σε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Ένα Αθώο Ψέμα», σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους της Μαρίας Χατζηαυξέντη.

Το ντουέτο των δύο αγαπημένων ερμηνευτών αποτελεί προπομπό της κυκλοφορίας, που θα γίνει σύντομα από το Ogdoo Music Group, του νέου άλμπουμ της Γλυκερίας με τίτλο «Με Αναστεναγμό».

O καταξιωμένος και πολυπράγμων συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός δίσκου αφιερωμένου σε μία άγνωστη πτυχή του δράματος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Των προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο το 1922 και το 1974 αναγκάστηκαν εκ νέου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Η Μαρία Χατζηαυξέντη, απόγονος μίας από τις χιλιάδες οικογένειες που βίωσαν στη διάρκεια μισού μόλις αιώνα δύο φορές τον πόνο του ξεριζωμού αποτυπώνει στους στίχους της τη μνήμη, το σιωπηλό πόνο και την ελπίδα ενός λαού, που κόντρα στις θύελλες της ιστορίας, εξακολουθεί να επιμένει.

Η Γλυκερία και ο Γιάννης Κότσιρας δίνουν σώμα και ψυχή στη συγκίνηση που αναβλύζει από το τραγούδι «Ένα Αθώο Ψέμα», με την ευαισθησία και την εκφραστικότητα που διακρίνει πάντα τις ερμηνείες τους.

Το τραγούδι κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Από το Blogger.