Ο Μανώλης Φάμελλος τραγουδά για ένα «Insta Girl»

 


Ο Μανώλης Φάμελλος παρουσιάζει το νέο τραγούδι του.

Εν αναμονή ενός νέου άλμπουμ του Μανώλη Φάμελλου με τίτλο «Η Ζωή Ήταν Σήμερα», που θα κυκλοφορήσει μάλλον στις 3 Δεκεμβρίου 2021, αρχίζει η παρουσίαση 12 εικονογραφημένων τραγουδιών – επεισοδίων χωρίς πλοκή.

Είναι προφανές εδώ και καιρό πως ο Μανώλης Φάμελλος παίζει και τραγουδά (ή ερμηνεύει!) για ένα φανταστικό κοινό που ενίοτε, υποκαθιστά η ευσυνείδητη και πάντα πρόθυμη ομάδα της εταιρείας του. Χρόνια τώρα γράφει ή αντιγράφει στίχους που δεν αφήνουν περιθώρια για παρεξηγήσεις ακόμα και σε αυτούς που μοιάζουν ολοένα και περισσότεροι έτοιμοι για καυγά με την πρώτη ευκαιρία.

Δεν είναι μυστικό πως η κρίση της πανδημίας που διαδέχτηκε την οικονομική κρίση έπληξε ανεπανόρθωτα την κατά τα άλλα συμπαθή τάξη των αποκομμένων από την πραγματικότητα και κακομαθημένων τραγουδοποιών μας.

Ο ίδιος δεν αποτελεί εξαίρεση αν και κατά βάθος θα το ήθελε πολύ. Δυστυχώς όμως αν και παγιδευμένος για δεκαετίες σε ένα εμφύλιο πόλεμο με το σκοτεινό εαυτό του, δεν κατάφερε να ταιριάξει πειστικά στο προφίλ του αντισυμβατικού ήρωα αλλά ούτε και να πείσει πραγματικά κανέναν να ακολουθήσει το μάλλον συγκεχυμένο όραμα του.

Στο νέο κύκλο των μουσικών επεισοδίων όμως που ξεκινούν να μεταδίδονται με το «Insta Girl», κάτι φαίνεται πως αλλάζει δραματικά.

Κυρίες και κύριοι, ξεχάστε το σύνθημα του σοσιαλισμού του Μαρξ «από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές τους στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του». Το σύνθημα του σοσιαλισμού των social media που επικράτησε τελικά είναι «από τον καθένα όπως του φανεί, στον καθένα με την τρέλα του».

Στο σημερινό επεισόδιο, ένα κορίτσι που του αρέσει να αρέσει, έρχεται αντιμέτωπο με ένα δίλημμα ζωής και θανάτου. Οι αργόσχολοι θαμώνες του διαδικτύου παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα.

To «Insta Girl» του Μανώλη Φάμελλου κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.Από το Blogger.