«Μια Βροχή Χαλάζι»: Το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

 


Μία συγκλονιστικά τρυφερή και δυναμικά άγρια ερμηνεία από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Μια Βροχή Χαλάζι». Το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μουσική του φίλου του Ζαφείρη Κουκουσέλη και στίχους της Λίνας Δημοπούλου μόλις κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο.

Ένα τραγούδι για το άγριο κυνηγητό των προσφύγων από τους φασίστες, με την συγκλονιστικά τρυφερή και δυναμικά άγρια ερμηνεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Μια βροχή χαλάζι, Πέραμα και Γκάζι / Γέμισε με κλάμα κι αίμα η Κυριακή / Μια σκιά ουρλιάζει, το σκυλί λουφάζει / Ποιο θεό ντροπιάζει / Τούτη η σφαγή».

«Μια Βροχή Χαλάζι» μετατρέπεται σε μια κραυγή ελπίδας, που ο ίδιος όμως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν πρόλαβε να ακούσει, καθώς έφυγε προδομένος από την καρδιά του στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

«Ο στίχος γράφτηκε για το άγριο κυνηγητό που υπέστησαν και υφίστανται οι πρόσφυγες από τους φασίστες», σημειώνει η Λίνα Δημοπούλου.

«Γράφτηκε γιατί είναι ο τρόπος μου να επικοινωνήσω τον αποτροπιασμό και τη συντριβή μου απ’ τη μια και την ελπίδα πως σε κάποιους ίσως δημιουργήσει μια μνήμη για τα ανθρώπινα», εξηγεί.

«Η φωνή του Λαυρέντη με συγκλονίζει πολλαπλά πια…», παραδέχεται η στιχουργός, η οποία διατηρούσε μία μακροχρόνια συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έχοντας υπογράψει τους στίχους σε κλασικά τραγούδια του όπως τα «Ρίξε Κόκκινο Στη Νύχτα», «Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα» και «Ψυχή Βαθιά», μεταξύ άλλων.

Το τραγούδι «Μια Βροχή Χαλάζι» θα περιλαμβάνεται στο νέο δίσκο του Ζαφείρη Κουκουσέλη που θα κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.Από το Blogger.