«Εδώ Τα Καλά Τραγούδια»: Ο Γιώργος Μαργαρίτης σε μία απρόσμενη δισκογραφική σύμπραξη με τον Φοίβο Δεληβοριά

 


Ένας δίσκος που μοιάζει να έρχεται από μία άλλη εποχή.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια» σε παραγωγή του Φοίβου Δεληβοριά.

Τι να αποδείξει πια ο Γιώργος Μαργαρίτης; Ότι είναι απ’ τους «τελευταίους των Μοϊκανών» του λαϊκού τραγουδιού; Ότι η φωνή του ανήκει σε όλους, είναι βαθύ στοιχείο του δικού μας εαυτού;  Ότι είναι ανοιχτός στο παιχνίδι και στις παράξενες συνεργασίες;

Όλα αυτά τα έχει αποδείξει και με το παραπάνω.

Αυτό που αποδεικνύει με τον δίσκο αυτό είναι η συνθετική του φλέβα – πολύτιμη και σπάνια, όπως η φωνή και ο χαρακτήρας του.

Μέσα στην πανδημία, πήρε την κιθάρα και το μπουζούκι του κι άρχισε να γράφει πυρετωδώς τραγούδια, πάνω σε στίχους του φίλου του Κώστα Μπαλαχούτη, που αγαπά και ξέρει το λαϊκό τραγούδι όσο λίγοι.

Πρώτος ακροατής των τραγουδιών, ακολουθώντας την παράδοση των «ανάποδων» επιλογών του Γιώργου Μαργαρίτη, ήταν ο Φοίβος Δεληβοριάς, που με ενθουσιασμό ανέλαβε να κάνει την παραγωγή και την ενορχήστρωση.

Ιδού λοιπόν τα «καλά τραγούδια» του τίτλου. Μια από τις πιο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Μαργαρίτη, μία «αυτοβιογραφία» του, ένα δικό του εικονοστάσι απ’ το οποίο περνούν όλοι οι μεγάλοι που τον επηρέασαν, αλλά και όλη του η ζωή: βάσανα, λάθη και πάθη, γυναίκες και φίλοι, χασούρες και γιορτές, η Αθήνα της πανδημίας, το χιούμορ της παρέας που αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναβρίσκεται.

Σέρβικα και country, reggae και καμηλιέρικα ζεϊμπέκικα, χασάπικα με τον τρόπο του Γιώργο Ζαμπέτα ή του Άκη Πάνου, όλα ηχογραφημένα ζωντανά στο στούντιο με τον Γιώργο Μαργαρίτη, τον Φοίβο Δεληβοριά και τους μουσικούς σε μεγάλα κέφια.

Ένας δίσκος που μοιάζει να έρχεται από μία άλλη εποχή, πίσω ή μπροστά, μία εποχή που το λαϊκό τραγούδι είναι εκεί, έτοιμο να τα «πει» και να τα «μαρτυρήσει», να ανοίξει ξανά την πόρτα της ζωής.

Μην ψάχνετε αλλού λοιπόν: «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια!». Και ο Γιώργος Μαργαρίτης ντελάλης και πραματευτής. Μαζί του «διαλαλούν» η Ρένα Μόρφη και ο Φοίβος Δεληβοριάς, μία «γυναίκα – αίνιγμα» κι ένα «παιδί βασανισμένο». Σε μία έξτρα σαρωτική εμφάνιση και ο μαέστρος Χρήστος Νικολόπουλος.

Το νέο άλμπουμ «Εδώ Τα Καλά Τραγούδια» του Γιώργου Μαργαρίτη κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.Από το Blogger.