Ο Φοίβος υπογράφει ένα NFT από «Ατόφιο Χρυσάφι»

 


Ο Φοίβος πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά.

Το πρώτο NFT από την ελληνική μουσική σκηνή υπογράφει ο συνθέτης και παραγωγός των επιτυχιών Φοίβος.

Ο Φοίβος ανοίγει το προσωπικό του αρχείο και διαθέτει σε δημοπρασία το χειρόγραφο με τους στίχους για το «Ατόφιο Χρυσάφι», όπως ακριβώς αποτυπώθηκαν σε αυτό τη στιγμή της έμπνευσης του τραγουδιού.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Spania.io, τη μοναδική πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα,  θα διαρκέσει 6 ημέρες, από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 17:00 έως την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 21:00 και θα αφορά σε ένα μοναδικής έκδοσης (1/1) video, βασισμένο στο χειρόγραφο.

Η μουσική που επενδύει το NFT είναι νέα και ακυκλοφόρητη ακουστική version από το “Ατόφιο Χρυσάφι”. Δείτε το video.

Ο νικητής της δημοπρασίας θα αποκτήσει μαζί με το NFT και το αυθεντικό χειρόγραφο, με την υπογραφή του Φοίβου, σε κορνίζα και θα έχει και meet and greet με το συνθέτη στο στούντιο του.

Παράλληλα, θα διατεθεί και ένα δεύτερο video, βασισμένο στο χειρόγραφο, σε περιορισμένη έκδοση, καθώς θα είναι διαθέσιμα μόλις 40 NFTs, σε συνολική έκδοση 50 αντιτύπων.

Το πρώτο NFT στο Spania.io, από τον Νίκο Γκάλη, βασισμένο στις τέσσερις φανέλες της καριέρας του πουλήθηκε σε δημοπρασία τον περασμένο Δεκέμβριο προς 10.000 ευρώ.


Τι είναι τα NFTs;

Τα NFTs (Non-Fungible Tokens) είναι ψηφιακά πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και αυθεντικότητας, που αντιστοιχούν σε μοναδικά αντικείμενα.

Βασισμένα στην τεχνολογία blockchain επιτρέπουν για πρώτη φορά σε ένα ψηφιακό αρχείο, όπως το παραπάνω video να έχει πιστοποιημένο δημιουργό και ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, ένα ψηφιακό αρχείο αποκτά σπανιότητα, αφού ο δημιουργός του, όταν εκδίδει το NFT, ορίζει τον αριθμό των αντιτύπων του.

Η εγγραφή στο Spania.io γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και η πλατφόρμα αναλαμβάνει να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του μέλους, με ένα μόνο κλικ.

Μάλιστα τα πρώτα μέλη που θα εγγραφούν στο Spania.io αποκτούν δωρεάν ένα συλλεκτικό NFT του marketplace.


Από το Blogger.