Πάνος Γαληνός: Ο κουμπάρος του Χρήστου Δάντη κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι «Συννεφιάζω»!

 


Ο καλλιτέχνης από τη Μυτιλήνη που θαύμαζε τον Χρήστο Δάντη και τελικά έγινε κουμπάρος του, κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Συννεφιάζω»!

 Ο Πάνος Γαληνός γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε. Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, ξεκίνησε από μικρό παιδάκι να τραγουδάει με χορωδίες και σχήματα σε εκδηλώσεις και συναυλίες στο νησί της Λέσβου.

Το  2012 , κυκλοφόρησε   το   τραγούδι  «Άστο να τελειώσει» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή, ένα τραγούδι που αποτέλεσε ένα μεγάλο όνειρο του Πάνου, κάποια στιγμή να συνεργαστεί με τον καλλιτέχνη που θαύμαζε από παιδί, τον Χρήστο Δάντη!!!

Πολύ  σημαντικό όμως  βήμα στην πορεία του Πάνου Γαληνού είναι το τραγούδι με τον τίτλο «Ρούχο στην πλάτη», σε στίχους Γιάννη Πάριου και μουσική Χάρη Βαρθακούρη που κυκλοφόρησε το 2018!

 Ο Πάνος Γαληνός κυκλοφόρησε επίσης δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές:

 «Το παιδικό του όνειρο» το 2013, το «Που κρύβεις την αγάπη» το 2016 καθώς και πολλά μεμονωμένα singles από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Ο ερμηνευτής υπογράφει τη μουσική και τους στίχους σε πολλά από τα τραγούδια του ενώ παράλληλα συνεργάστηκε δισκογραφικά με  αξιόλογους δημιουργούς όπως η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, ο Γιάννης Βαφίνης, ο Γιώργος Λεκάκης, ο π. Στρατής Γιουσμάς, ο Itsik Farjun, ο Κώστας Ναστούλης, ο Θοδωρής Ντάρμας, ο Κυριάκος Τσολάκης κ.α.

 Τo 2017 ο ύμνος που έγραψε και τραγούδησε για την ποδοσφαιρική ομάδα  Αίγειρος Μυστεγνών Λέσβου  ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ύμνος ομάδας της Ελλάδας, από το πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικό ραδιόφωνο SPORT 24 .

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2017 κέρδισε το δεύτερο βραβείο ερωτικού τραγουδιού στο Φεστιβάλ Ερωτικού Τραγουδιού Άγιος Βαλεντίνος με το τραγούδι «Για τον έρωτα αυτό».

Ο Πάνος  Γαληνός τραγούδησε επί σκηνής  με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Χάρης Βαρθακούρης, ο Νίκος Πιπινέλης, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ο Στάθης Αγγελόπουλος κ.α.

Σήμερα ο Πάνος Γαληνός ζει μόνιμα στη Μυτιλήνη, (είναι παντρεμένος έχει ένα παιδάκι, μάλιστα κουμπάρος του έγινε ο Χρήστος Δάντης) όπου και συμμετέχει σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων  και συναυλιών (φιλανθρωπικών), με την Τοπική Διοίκηση Λέσβου της I.P.A., με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» όπου είναι μέλος καθώς επίσης και με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Αρίων Μυτιλήνης στον οποίο συμμετέχει .Από το Blogger.