Eurovision 2022: Κυκλοφορεί το «Ela» με την Ανδρομάχη – Η συμμετοχή της Κύπρου

 


Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Κύπρος στην Eurovision 2022.

Κυκλοφορεί το τραγούδι «Ela» με το οποίο η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον προσεχή Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το «Ela» είναι ένα μοντέρνο τραγούδι με ethnic επιρροές που διαθέτει αγγλικούς και ελληνικούς στίχους.

Πρόκειται για τη δημιουργία μίας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών που αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Το «Ela» συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video, που σκηνοθέτησε ο George Mpenioudakis.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Ανδρομάχη γεννήθηκε το 1995 στο Σίγκεν της Γερμανίας και κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας.

Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα. Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο «The Voice of Greece».

Έκτοτε η Ανδρομάχη μετρά πολύ σημαντικές συνεργασίες και έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως τα «Βάσανό Μου», «Σ’ Αγαπώ», «Thalassaki», «Να ‘Σουν Ψέμα», «Δεν Σε Διάλεξα», «Δεν Μπορώ» και «Το Φεγγάρι».

Η Ανδρομάχη και η Κύπρος θα εμφανιστούν στον Δεύτερο Ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας στις 12 Μαΐου.

Το «Ela» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Records.



Από το Blogger.