«Επιστρέφω Στη Θεσσαλονίκη»: Onirama και Κώστας Μακεδόνας σε μία μοναδική μουσική συνάντηση

 


Οι Onirama και ο Κώστας Μακεδόνας σε ένα τραγούδι για τον γλυκό ρομαντισμό της επιστροφής στην πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα.

Ένα νέο, νοσταλγικό και ατμοσφαιρικό τραγούδι, παρουσιάζουν οι Onirama σε συνεργασία με τον Κώστα Μακεδόνα και μας προσκαλούν να «επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη».

Το «Επιστρέφω Στη Θεσσαλονίκη», γεμάτο αναμνήσεις και συναισθήματα αποτελεί ένα τραγούδι φόρο – τιμής στην «πατρίδα» τους.

Ένα τραγούδι για την πόλη όπου δημιουργήθηκαν οι Onirama και έκανε τα πρώτα βήματα της καλλιτεχνικής πορείας του ο Κώστας Μακεδόνας, ένα τραγούδι το οποίο αποτυπώνει το ταξίδι και τον γλυκό ρομαντισμό της επιστροφής στην πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα.

«Δες, μη τη ψάχνεις την τέλεια νίκη, επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, για όλα αυτά που εκεί αγαπώ… Κι αγαπώ και τα λάθη και τα σωστά σου, όλα τα ηλιοβασιλέματα σου και ένα δάκρυ που πνίγω καιρό… Θα ‘σαι ‘δω, σταυροδρόμι του κόσμου η πόλη, σαν ταινία που παίζουμε όλοι και στο τέλος γυρνάμε εδώ…»

Στο «Επιστρέφω Στη Θεσσαλονίκη» τη μουσική υπογράφουν οι Γιώργος Γιαμούκης, Χρήστος Τρεσίντσης, Γιώργος Κοκονίδης και τους στίχους οι Γιώργος Γιαμούκης και Θοδωρής Μαραντίνης.

Την ενορχήστρωση του τραγουδιού επιμελήθηκαν οι Onirama.

Το ντουέτο με τον Κώστα Μακεδόνα στο τραγούδι «Επιστρέφω Στη Θεσσαλονίκη» περιλαμβάνεται στον επετειακό δίσκο των Onirama με τίτλο «Ανθολόγιο Για Μικρούς Και Μεγάλους» που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Οι Onirama, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας τους, μετρώντας 22 χρόνια πορείας, συναντούν μουσικά 30 αγαπημένους Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες και αποτυπώνουν τη συνύπαρξή τους μέσα σε 30 ντουέτα, παίζοντας δημιουργικά με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, αλλά και σε διασκευές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Το άλμπουμ «Ανθολόγιο Για Μικρούς Και Μεγάλους» των Onirama κυκλοφορεί σε όλα φυσικά σημεία πώλησης δίσκων, τα ψηφιακά καταστήματα και τις υπηρεσίες streaming από τη Minos EMI, a Universal Music Company σε παραγωγή της YOLO Music.Από το Blogger.