«Σμύρνη Μου Αγαπημένη»: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ρίχνει «Φως» σε μία άλλη εποχή

 


Στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα μας μεταφέρει το μουσικό βίντεο για το τραγούδι «Φως» από την ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει μοναδικά το τραγούδι «Φως», σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους Μιμής Ντενίση, το οποίο περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη».

Τη μουσική επένδυση της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη» επιμελήθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Περιλαμβάνει 31 τραγούδια και ορχηστρικά θέματα και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής, καθώς και σε μορφή CD στα καταστήματα πώλησης μουσικής.

Συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι  Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Μέρμηγκα και Ελεάνα Βαρελά.

Με τη σπάνια χροιά της η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη γίνεται η φωνή του ελληνισμού και όλων των χαμένων πατρίδων μέσα από τα λόγια της ξεχωριστής Μιμής Ντενίση, που εδώ, εκτός από το σενάριο, υπογράφει και τους στίχους, οι οποίοι πλαισιώνουν μοναδικά την επιβλητική και αριστοτεχνική σύνθεση του ταλαντούχου μαέστρου της Εστουδιαντίνας, Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Το «Φως» μεταφέρεται στις οθόνες μας μέσα από ένα ιδιαίτερης αισθητικής μουσικό βίντεο, που μας μεταφέρει στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, μέσα από πλάνα της ταινίας «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», την οποία σκηνοθέτησε ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Η ταινία «Σμύρνη Μου Αγαπημένη», βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση που αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, η οποία τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Διανεμήθηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου 2021 και έφτασε δύο φορές στην πρώτη θέση των εισιτηρίων, ενώ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και το κοινό.

Τέλος, ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.Από το Blogger.