Πλήθος επωνύμων στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Λευτέρη Ζαμπετάκη

 Το βράδυ της Δευτέρας 1ης Απριλίου παρουσιάστηκε στην αλυσίδα πολιτισμού IANOS, στο κέντρο της Αθήνας, η νέα ποιητική συλλογή του Λευτέρη Ζαμπετάκη, με τίτλο «Έρωτες θερίζουν» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης, δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης του ποιητικής συλλογής «Ψυχής μου κύματα» - η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο σύγχρονης ελληνικής ποίησης, επέστρεψε με ποιήματα που μιλούν για το πιο σπουδαίο, για εκείνον πράγμα: την αγάπη και τον έρωτα αποτυπώνοντας σκέψεις και συναισθήματα με αριστοτεχνικό τρόπο.

Τον συντονισμό της παρουσίασης αυτής της νέας ποιητικής συλλογής, ανέλαβε η δημοσιογράφος Λένα Αρώνη. Για το έργο του Λευτέρη Ζαμπετάκη μίλησε η σημαντική στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, ενώ ποιήματα διάβασαν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Έμιλυ Κολιανδρή και Χρήστος Λούλης.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η μελοποίηση των ποιημάτων από το μουσικό ντουέτο String Dεmons (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη) , οι οποίοι το ερμήνευσαν ζωντανά.

Η προσέλευση κόσμου ήταν εντυπωσιακή ενώ το «παρών» τους στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, ανάμεσά τους οι: Μάρω Κοντού, Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σταμάτης Φασουλής, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Ράντου, Ρένια Λουιζίδου, Γιάννης Ξανθούλης, Τάσος Τρύφωνος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κρατερός Κατσούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Νίκη Παλληκαράκη, Δανάη Λουκάκη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Βασίλης Παλαιολόγος, ο Βασίλης Λέκκας με τη σύζυγο του Σοφία Μαρή, Γιώργος Περρής, Έλενα Κατρίτση, Μαρία Φιλίππου, Μαργαρίτα Μάτσα, Κική Τσόλκα, η anchor woman του Mega Στέλλα Στυλιανού, Γιώργος Χρανιώτης, Λουκία Πιστιόλα, η στιχουργός Γιούλα Γεωργίου, ο πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος , Πάνος Δημάκης , ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Alex Michaelides κ.α.

Από το Blogger.